När vi var och handlade på Ica här om dagen frågade jag om de hade lite morotsblast som jag kunne ta med mig hem till kaninerna.
"Absolut", sa snälla Ica-damen och försvann in på lagret.
När hon kom tillbaka bar hon på en hel låda med morotsblast!!
Det blev så himla mycket så jag provade att torka blasten i ugnen.
Satte ugnen på 50 grader (varmluftsugn) och fördelade blasten på en plåt.
När jag ändå var igång skar jag upp bananer och äpplen
och tärnade några morötter också.
Eftersom jag aldrig torkat frukt eller så i ugnen tidigare (ja inte någon annanstans
heller för den delen) så var jag duktig och läste recept innan.
Några timmar skulle det tydligen ta...
Efter en halv timme spred sig en väldigt organisk doft i huset.
(Enligt maken luktade det INTE angenämnt..)
Haha, jag tyckte inte det var så farligt dock.
Efter två timmar tittade jag till mitt kaningodis.
Bananerna var precis sådär bruna som det stod i receptet
att de inte alls skulle bli.
Även äppelbitarna hade antagit en brunton..
att de inte alls skulle bli.
Även äppelbitarna hade antagit en brunton..
Såg inte alls ut som det man köper i affären om man säger så.
Inte var det torrt heller!!
Och eftersom regnet vräkte ned fanns det ingen möjlighet att torka godsakerna med solkraft.
Så det blev att ockupera ugnen i sisådär
Så det blev att ockupera ugnen i sisådär
6 timmar innan allt tillslut var torrt och fint!
Voilá, mumsigt, 100% ekologiskt kaningodis , och det tog bara..
host..host...6 timmar!
Men eftersom de älskade det är det definitivt värt det!
Ett superbra sätt att ta tillvara på sådant som ändå inte står sig så länge annars..
Som morotsblast till exempel, eller brännässlor.
Brännässlor skall jag definitivt sätta i gång att plocka förresten...
Fast denna gången får jag nog hänga upp dom på tork i boa´.
Antar att de luktar väldigt..eh...organiskt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar